Tanichthys

Events Calendar

Een zeeaquarium op afstand bedienen, door Walter Dorriné

Monday 09 December 2019 07:00pm - 10:00pm
by Germain LeysHits : 375
Walter Dorriné is een mijlpaal in de geschiedenis van het zeewatergebeuren. De "Walter buttons" zijn wereldbekend. Ook het "Walter's vaatje" is een uitvinding van zijn hand.
Als gepensioneerd chemicus, verbonden aan de Universiteit te Antwerpen, heeft hij de vele chemische reacties die zich in een zeeaquarium afspelen, kunnen begrijpen en vooral overbrengen naar een publiek van niet-chemici op een eenvoudig verstaanbare wijze.
Hij heeft ondertussen in onze club al enkele lezingen gegeven over de chemie in een zeeaquarium.

Nu is Walter met pensioen en hij is verhuisd naar Knokke. Zijn zeeaquarium staat echter nog steeds in Antwerpen. Nu zal je zeggen: Hoe kan dat? Welnu, hij heeft er alles aan gedaan om zijn aquarium op afstand te kunnen bedienen. Hoe hij dat gedaan heeft zal hij ons deze avond tonen en uitleggen.

Had u altijd al graag een zeeaquarium gehad, maar stelde dit steeds uit omdat je dan niet meer met vakantie kan gaan? Dan is deze lezing de geknipte kans om alsnog een zeeaquarium op te starten terwijl u rustig aan de Balearen aan het strand ligt!

Mis deze lezing niet! Het is zeker de moeite om te komen luisteren en te kijken hoe hij dat doet, je kunt er veel van leren!

Iedereen is welkom, de toegang is gratis!
Location : Vergaderzaal Sportcentrum Olympia, Kuringersteenweg 242, 3500 Hasselt

Back