Tanichthys

Events Calendar

De prachtige aquaria van Wroclaw door Guido Lurquin

Monday 28 October 2019 07:00pm - 10:00pm
by Germain LeysHits : 91
Als er één iemand is die specialist in tuinvijvers kan genoemd worden, dan is het wel Guido Lurquin. Als redacteur van Aquariumwereld heeft hij al veel artikels over dit onderwerp geschreven. We hebben hem al enkele keren te gast gehad.

Wrocław is een stad in Centraal-Europa in het zuidwesten van Polen, gelegen aan de rivier de Oder. In Wrocław kruisten twee belangrijke handelsroutes - Via Regia en de Barnsteenroute. De stad behoorde tot de Hanze. Wrocław is de belangrijkste historische stad van Silezië en was de hoofdstad van de Pruisische later Duitse provincie Neder-Silezië. Sinds 1999 is Wrocław de hoofdstad van het Poolse woiwodschap Neder-Silezië.
Wrocław telt 633.105 inwoners (30 juni 2014), waarmee het de vierde stad van Polen is. Tevens was de stad de Culturele hoofdstad van Europa in 2016 en locatie van de Wereldspelen 2017.

Tijdens het eerste deel van deze lezing bestuderen wij de mooie plantenaquaria van de Universiteit van Wroclaw.
Meer dan 400 soorten aquariumplanten staan er gerangschikt volgens continent en subcontinent te pronken in esthetisch mooie - perfect onderhouden - tweemeter bakken.

Tijdens de pauze onze traditionele tombola met mooie prijzen.
Location : Parochiaal/Ontmoetingscentrum Runkst, Runkstersteenweg 149, 3500 Hasselt, België

Back