Tanichthys

Events Calendar

Mission Blue

Monday 11 March 2019 07:00pm - 10:00pm
by Germain LeysHits : 510
Ons millieu, de opwarming van de aarde, de teloorgang van de koraalriffen, het zijn allemaal hot-items die steeds weer in het nieuws opduiken.

Als de activisten van tegenwoordig al de schoolbanken moeten verlaten om te gaan betogen, dan is er "echt" wat aan de hand met onze natuur!

In oktober 2017 brachten we al de film "Chasing Coral" die ons allen zeer heeft aangegrepen. Vorige maand was het de beurt aan "A Plastic Ocean" en deze maand brengen we u "Mission Blue"

In de documentaire "Mission Blue" zien we hoe één vrouw vecht om de oceanen te redden

Sylvia Earle is een bekende oceanograaf. Op jonge leeftijd werd ze al verliefd op de oceaan – in een tijd dat nog niemand zich kon voorstellen dat mensen de zee ooit iets aan zouden kunnen doen. Maar langzaam maar zeker kwam Earle erachter dat dat wél kan, en dat we dat doen ook. “We hebben allemaal profijt gehad van fossiele brandstoffen, maar tegen welke prijs?”

De oceaan is aan het doodgaan, stelt ze – en zonder oceaan, geen mensen. “Als we zo doorgaan, zitten we diep in de problemen.” Daarom is het van levensbelang dat we de oceanen redden, en Earle wijdt daar bijna haar hele leven aan. De docu Mission Blue vertelt het verhaal van haar leven en volgt haar tijdens haar campagne om de oceanen te redden van onder andere overbevissing en giftig afval.

Legendarische oceanograaf en winnaar van de TED-prijs Dr. Sylvia Earle is op een missie om onze oceanen te redden. Mission Blue is een deel actie-avontuur en een deel van een Eco-ramp.

Meer dan 100 wetenschappers, filantropen en activisten verzamelen zich op de Galapagos Eilanden om te helpen de levenslange wens van Dr. Earle te vervullen: een wereldwijd netwerk van beschermde zeegebieden bouwen, zoals nationale parken onder water, om de natuurlijke systemen te beschermen die mensen in leven houden.

Terwijl de expeditie eindigt, explodeert de Deep water Horizon oliebron. Met olie die de Golf van Mexico in stroomt, racen Sylvia en een milieu-droomteam over de hele wereld om haar 'Hope Spots' te verdedigen.

Kortom: Mission Blue is niet alleen een schitterend portret van een doorgewinterde activiste (van wie we nog veel kunnen leren), maar ook een heftige doch interessante docu over hoe het gesteld is met de oceanen die zo belangrijk voor ons zijn.

Na de voorstelling zullen we debatteren wat we zelf kunnen doen om de oceanen te redden en hoe we het koraal- en visbestand in leven kunnen houden.

Mis deze voordracht niet, uw vissen en koralen zullen u dankbaar zijn dat u de juiste levensvisie over onze aarde nastreeft!
Location : Sportcentrum Olympia, Kuringersteenweg 242, 3500 Hasselt

Back