Tanichthys

Events Calendar

Voordracht "Artemia" door Dirk Grymonpré

Monday 20 April 2015 06:00pm - 09:00pm
by Germain LeysHits : 877
In maart 2011 was Dirk reeds bij ons op bezoek in de zeewatergroep. Op veelvuldig verzoek hebben we deze boeiende spreker opnieuw gevraagd omdat ook de zoetwatergroep veel artemia gebruikt voor het kweken van vissen.

We zullen in het kort de spreker - Dhr Dirk Grymonpré - even voorstellen en schetsen wat de presentatie inhoudt.

Hij studeerde af als bioloog aan de R.U.G. in 1982. Zijn eindwerk maakte hij over Artemia op het labo van professor Sorgeloos. Sinds die tijd is hij nagenoeg continu met dit boeiend diertje bezig geweest.

Momenteel is hij werkzaam binnen de onderzoeksafdeling van INVE Aquaculture te Dendermonde. Artemia is hier nog steeds een zeer belangrijk onderwerp.

Sinds anderhalf jaar werkt hij daarnaast in zelfstandig bijberoep voor de firma Ocean Nutrition. Misschien bent u reeds bekend met de kwaliteit van hun producten. Zelf staat hij natuurlijk volledig achter hun gamma en de professionele manier van werken.

De voordracht zelf omvat een powerpoint presentatie met ± 80 slides. Dit helpt maar hij vindt het niet het belangrijkste omdat er in veel gevallen bij de toehoorders achteraf niet zoveel blijft hangen. Interessanter vindt hij het demonstreren van een aantal zaken:
* Hoe laat ik Artemia cysten ontluiken? Is het nu zo moeilijk?
* Mogelijkheid om alles onder de microscoop te bekijken.
* Voorbeelden van een goede en slechte scheiding. Enkele eenvoudige hulpmiddelen.
* Hoe ontschaalt men Artemia cysten met bleekwater?
* Hoe rijkt men Artemia nauplii aan?

Op het einde een demonstatie van een uitvinding om op grote schaal de niet uitgekomen cysten automatisch en perfect te scheiden van de levende nauplii. Hoe dat werkt hou ik voorlopig stil.

Hij brengt dan ook een "ganse winkel" materiaal mee en maakt de vloer meestal nat. We hopen jullie zo talrijk mogelijk te mogen verwelkomen in de grote zaal op het gelijkvloers van het OntmoetingsCentrum te Runkst, Runkstersteenweg 149 te Hasselt om 20u00.
Location : OCR, Runkstersteenweg 149, 3500 Hasselt, grote zaal gelijkvloers

Back