Tanichthys

Events Calendar

Bezoek Hustinx Aquaristiek

Monday 15 September 2014 06:00pm - 09:00pm
by Germain LeysHits : 619
Hustinx Aquaristiek is een uiterst gespecialiseerde aquariumwinkel waar de aquariumliefhebber ongeveer alles kan terugvinden voor zijn hobby. In deze aquariumwinkel zijn alle voeders, aquariums, materialen, vissen, koralen en planten te vinden voor zowel zoetwater- als zeewateraquariums.
Eric en Carina Hustinx hebben de zaak opgestart in 1998 met een groothandel in Discussen en aanverwante producten. Pas daarna zijn ze over-gestapt op kleinhandel. Al vlug specialiseerden zij zich in importen uit Brazilië. Eric bekwam hiermee internationale vermaardheid. Vooral zijn wildvang Discussen zijn erg gegeerd. Bij een import lopen de bestellingen van over de hele wereld binnen.
In 2003 werd de zaak overgebracht naar de huidige locatie met een verkoopoppervlakte van circa 1.500 m². De zaak werd uitgebreid met een zeewater- en een zoetwaterafdeling.
Sinds 2007 zijn ook de kinderen in het bedrijf gestapt zodat we wel echt van een familiebedrijf kunnen spreken, waar ieder zijn eigen specialisatie heeft. Nick is verantwoordelijk voor de zeewaterafdeling. Deze afdeling werd dit jaar volledig hernieuwd en men is de laatste hand aan de af- werking aan het leggen. Het bedrijf heeft momen-teel 6 personen in vast dienstverband.
Regelmatig worden er importen van koralen en vissen gedaan uit Australië, Mauritius, Maleisië, Filipijnen en Sri Lanka. Zo kan je er regelmatig speciale vissen aantreffen, zoals de Zebrasoma gemmatum, of Paracheilinus piscilineatus.
Alle techniek en randapparatuur is verkrijgbaar in alle maten en modellen. Ook alle voeders, droog- en diepvriesvoeders, levend voeder en plankton is te verkrijgen. De producten van Sera en New Era worden gevolgd.
Hustinx is ook een ecologisch bedrijf. Met 40 kiloWattuur piek aan zonnepanelen en zonneboilers kan qua elektriciteit en verwarming volledig aan de eigen behoefte voldaan worden.
Op de website www.hustinx-aquaristiek.com kan je een plannetje en de openingsuren vinden. Breng ook de kinderen mee, er is voor hen altijd wel iets speciaal te zien, zoals een aquarium waar je helemaal kan “instappen” zonder nat te worden!
Op 15 september gaan de zeewater- en de zoetwatergroep gezamenlijk op bezoek bij Hustinx Aquaristiek. Geen klassieke voordracht maar wel een ontdekkingstocht in deze gespecialiseerde winkel die aan elke aquariaan wat te bieden heeft.
Om 20u komen we samen aan de zaak. Het is dan al gesloten voor het gewone publiek, maar voor de leden van Tanichthys-Hasselt wil het Hustinx Aquaristiek team zich extra inzetten om ons een aangename avond hobbyplezier te gunnen.
Location : Vildersstraat 26, 3500 Hasselt

Back