Tanichthys

Events Calendar

Voordracht: "Mooie Guppen kweken"

Monday 16 December 2013 07:00pm - 10:00pm
by Germain LeysHits : 500
Ons lid Eddy heeft jarenlang ervaring met het kweken van prachtguppen en hij stond mee aan de basis van de Belgische Guppyvrienden, was keurmeester en nam deel aan de belangrijkste Europese guppententoonstellingen.

De voordracht gaat over de aquariumgeschiedenis en de verzorging van de gup, de selectiekweek ervan, een kort overzicht van de internationaal erkende guppystandaards en een blik in de kweekinstallaties van ervaren guppenkwekers over de hele wereld.
Als we het allemaal eens zijn met de bewering dat de guppy zowat het meest gehouden visje is in onze liefhebberij, dan kun je wel stellen dat deze vergadering zowel onze jonge niet ervaren leden als onze ervaren rotten nog steeds kan bekoren.

Eddy zal ons dan ook ls één van de meest gerenommeerde guppykwekers inwijden in de wereld van de guppy, ook wel eens het miljoenenvisje genoemd.

Deze avond zal hij dan ook een tipje van de sluier oplichten over het hoe en het waarom van deze visjes. Talrijke vragen zullen beantwoord worden : Hoe gaan keuringen tewerk, en wat is een Europese doorgang, ………

En wie weet, misschien krijg jij dan ook wel de microbe te pakken die je bij een of andere standaardnorm ooit tot de hoogste toppen zal brengen?
Kortom een vergadering waarvan de inhoud tot een van de 10 geboden van onze hobby kan gerekend worden.
Location : Ontmoetingscentrum Runkst, eerste verdieping, Runkstersteenweg 149, 3500 Hasselt

Back