Tanichthys

Events Calendar

Gezamenlijke Ledenvergadering Zoet- en zeewatergroep

Monday 15 April 2013 06:00pm - 09:00pm
by Germain LeysHits : 502
Voordracht Onderwaterfotografie door Dennis Vandermeersch.

Op 15 april 2013 hebben we iemand uitgenodigd met een aparte hobby, die wel heel dicht tegen de onze aanleunt. Hij heeft zelf ook een zeeaquarium en is bij enkelen van ons al gekend. Zijn andere hobby is duiken en meerbepaald onderwaterfotografie.

In 1988 begon hij met diepzeeduiken en hij is sindsdien niet meer uit het water weg te slaan. Hij is 1* duikinstructeur CMAS/Nelos.

Zijn interesse voor de fotografie is ontstaan onder water. Hij mocht de onderwaterca-mera van mijn vader even lenen en vanaf dan dook hijzelf verder met lege handen. Nadat hij merkte dat klassieke filmrolletjes te duur werden en ook te weinig foto’s per duik toelieten, schakelde hij over op digitale fotografie.

Vanaf dan ging een nieuwe wereld voor hem open. Gedaan met het prutsen met filmpjes en wachten op resultaat. Leve de onmiddellijke resultaten en het snelle bijleren van instellingen en techniek

Dennis Vandermeersch won al talrijke medailles en prijzen met zijn onderwaterbeelden, ondermeer gouden medailles op Europese- en wereldkampioenschappen. Hij won in de fotowedstrijd European Wildlife Photographer 2011 met zijn Amerikaanse aalscholver de titel in de categorie Vogels. Hij wou eigenlijk zeekoeien fotograferen in Florida en plots dook naast hem een aalscholver in het water. Hij drukte meteen af. "De onverwachte momenten leveren soms de beste foto's op", aldus Dennis.

Tijdens zijn verre reizen probeert hij steeds weer boeiende opnames te maken van kleine en grote diertjes. Het voorbije jaar zat hij in Costa Rica en Florida, maar ook de Filip-pijnse macrowereld legt hij graag op de gevoelig plaat vast.

Ieder van ons probeerde al wel eens een foto van ons huisrif te nemen, maar soms lukt het gewoon niet. Waarom is het onscherp? Waarom mis ik details? Waarom is het zo kleurloos? Hij legt het je allemaal uit met vele voorbeelden. Als je wil mag je hem zelfs beelden tonen en hij geeft je uitleg hoe je ze kan verbeteren. Breng hiervoor gerust jouw foto's mee.

Fotografie onderwater en in ons aquarium. Hoe werkt het en hoe maken we het beter?

Dennis Vandermeersch komt het ons vertellen.

De inkom is gratis en iedereen is welkom.
Location : OCR, Runkstersteenweg 149, 3500 Hasselt

Back