Tanichthys

Events Calendar

Voordracht "Algea Turf Scrubber" Door Dominique van Luijt

Monday 08 October 2012 06:00pm - 09:00pm
by Germain LeysHits : 427
Dominique komt ons vertellen hoe je een aquarium kunt houden zonder afschuimer, zonder waterwissels en waarin erg veel gevoerd wordt en je dan uiteindelijk toch geen meetbare nitraat- en fosfaatwaarden hebt.

Dominique voert zelf ongeveer acht (!) diepvriesblokjes per dag op een aquarium van 300 liter. Alleen mineralen zoals calcium en KH worden toegevoegd. De rest komt met het voer mee. En dit alles door algen te laten groeien in een A.T.S. (Algea Turf Scrubber).

Voor de pauze legt Dominique de theoretische achtergrond uit waarbij hij vanaf de basis naar het concept van de ATS gaat.

Na de pauze met de traditionele tombola krijgen we de praktische invulling en ervaring, met onder andere een tijd serie van zijn ATS only aquarium

Hoe dit allemaal kan, komt Dominique ons uitleggen op 8 oktober 2012 in Taverne De Vogelsanck, Demerstraat 99, 3500 Hasselt op de eerste verdieping om 20u00.

Het zal een boeiende avond worden, aldus onze vrienden van Cerianthus Utrecht, die deze lezing vorige maand op hun programma hadden.
Location : Taverne De Vogelsanck, demerstraat 99, 3500 Hasselt, eerste verdieping

Back