Tanichthys

Events Calendar

Killivissen vangen in Kameroen

Monday 28 May 2018 06:00pm - 09:00pm
by Germain LeysHits : 630
Velen onder ons zullen zich nog de zeer goede lezing van Joris Aerts herinneren over “voedsel voor onze aquarium vissen”.

Joris is bestuurslid van onze zustervereniging Black Molly Genk. Bovendien is Joris lid van de killivisvereniging, een vereniging speciaal opgericht voor deze toch wel bijzondere tak van de hobby “Killivissen”.

Killivissen zijn prachtige gekleurde tandkarpers. Deze vissen hebben de reputatie niet zolang te leven. Wil men er veel plezier aan beleven dan moet ermee gekweekt worden.

Het is een droom van iedere visliefhebber om zijn lievelingsvissen te gaan bewonderen in hun natuurlijk biotoop. Joris zijn interesse gaat uit naar soorten uit West-Afrika en in het bijzonder de killivissen die daar leven.

Hij neemt ons mee naar Kameroen en laat ons genieten van mooie vissen, biotopen, fauna en flora.

Deze bijzondere vissen hoeven niet noodzakelijk in een apart aquarium gehouden te worden. Ze kunnen perfect in het gezelschaps aquarium. Bij de laatste huiskeuring zaten bij de 2 eersten van de categorie gezelschapsaquaria killis. Bij Alain Debeer zaten Aphyosemion gardneri en bij Gianni Malfait Aphyosemion australe (Kaap Lopez).

Een bijzonder boeiende vergadering dus met veel mooie foto's van prachtige vissen.

Kom gerust langs, de toegang is gratis en iedereen is welkom.
Location : Ontmoetings centrum runkst, Runkstersteenweg 149, 3500 Hasselt, België

Back